به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از Violation tracker، در این اواخر واکسن کووید ۱۹ که با همکاری شرکت فایزر توسعه یافته خبرساز شده است. این نخستین واکسن تأیید شده در انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا برای تزریق به شهروندان بود. اما با شروع واکسیناسیون باگ های آن بیش از پیش نمودار شد. از زمان تزریق آن تاکنون موارد متعددی از بروز آلرژی و مرگ و میر در آمریکا و اروپا رصد شده که آخرین موارد آن مرگ دو سالمند در نروژ و یک پرستار ۴۱ ساله در پرتغال است. تمام این موارد حاکی از آن است که محصول شرکت فایزر با چالشهایی روبرو است.
در همین راستا اطلاعات وب سایت Violation trackerدرباره فایزر نشان میدهد این شرکت از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون با بیش از ۴ میلیارد و۷۱۲ میلیون و ۲۱۰ هزار دلار جریمه روبرو شده است. براساس این گزارش جریمه مذکور مربوط به ۷۴ مورد تخلف از قوانین بوده است!
به گزارش مهر، براساس دسته بندی این وب سایت، فایزر در ۲۱ سال گذشته ۱۰ مورد تخلف مربوط به خدمات درمانی داشته که شامل ترویج محصولات دارویی تأیید نشده است و بابت آن ۳ میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۶۷۵ هزار دلار جریمه شده است.
همچنین این شرکت ۲۳ مورد تخلف مربوط به پیمانکاری دولت، ۱۰ مورد تخلف مربوط به ایمنی، ۶ تخلف مربوط به رقابت، ۱۹ تخلف مربوط به محیط زیست انجام داده است.
گفتنی است، رهبر انقلاب دیروز در گفت وگوی تلویزیونی ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان بهوجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها را برای آزمایش بر روی ملتها است. البته با سابقهای که فرانسویها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوشبین نیستم، اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر پس از سخنرانی رهبر انقلاب درباره ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور، گفت: ورود ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا شرکت فایزر از آمریکا توسط هلال احمر منتفی شد.
حسن روحانی نیز امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در این خصوص گفت: گفت: ما زودتر از این هم میتوانستیم واکسن وارد کنیم و واکسنهایی در اختیار ما بود، اما واکسنها متعلق به شرکتهایی بودند که میخواستند آن را روی مردم ما آزمایش کنند. به ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت درمان به حق نپذیرفت و قبول نکرد. البته برخی کشورها قبول کردند که کاری به آنها نداریم؛ بنابراین مردم ما مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکتهای سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت. علیرغم همه محدودیت ها و همه مشکلات دنبال این هستیم که بتوانیم واکسن مطمئنی را خریداری و وارد کشور کنیم.